Jægersborg Allé 45
2920 Charlottenlund

kontakt@tandnu.dk

3963 9820

Centralt i Charlottenlund – Fri parkering
5 min fra Charlottenlund St. – Handikapvenlig klinik

Ved du hvem du skal kontakte ved akutte tandsmerter?

Akutte smerter kan opstå på alle tidspunkter

Lige meget hvor flittig man er med tandbørstning og tandtråd, kan man ikke udelukke, at man på et tidspunkt i livet, vil komme til at opleve smerter i enten tænder eller kæber. Tandsmerter kan opstå alle døgnets timer, også uden for tandlægens normale åbningstid. Ved du, hvordan du skal reagere og hvem du skal kontakte, i tilfælde af akut opstået tandpine- eller uheld? Hvis ikke, giver Tandlægerne på Alléen dig her en kort guide, som du kan finde frem, hvis behovet opstår.

Fuld narkose som redskab til at minimere tandlægeskræk

Du er ikke alene om din frygt

En overraskende stor procentdel af den danske befolkning lider af tandlægeskræk, på fagsprog kaldet odontofobi. Tandlægeforeningen har anslået, at ca. 30% har en mild angst for tandbehandling, men tallet kan meget vel være højere, da det ikke er alle, særligt mænd, der snakker om deres frygt. Skrækken bunder i mange tilfælde i et ubehageligt tandlægebesøg i barndommen, hvorfor det for mange kan være svært at ryste skrækken helt af sig uden professionel hjælp.   

Tandlægeskrækken kommer til udtryk ved nervøsitet eller decideret ubehag ved tanken om tandlægebesøg. Nogle patienter ryster, koldsveder og bliver svimle ved den blotte tanke om at lægge sig i tandlægestolen, og derfor kan der være behov for særlige incitamenter, der kan få dem til at glemme deres frygt for et øjeblik.

Det kan nemlig have store konsekvenser for ens mund- og tandsundhed, hvis man vælger tandlægebesøgene fra. Tandlægeskræk er en ond cirkel, da manglende behandling udelukkende fører til mere omfattende og ubehagelig behandling, når man endelig får taget sig sammen til at bestille en tid.

Kan voksne også få foretaget tandregulering?

Omkring ¼ af en årgang får rettet deres tænder

Nu om dage er der ikke længere nogen, der ser skævt til børn med bøjle, hverken hvis der er tale om ganebøjle eller togskinner. Tandregulering er nemlig blevet så udbredt, at omkring en fjerdedel af en årgang kommer til at have haft bøjle inden han/hun bliver voksen. Der er stor status i at have et pænt, lige tandsæt, og derfor bliver der i vores tid sat hurtigt ind ved eventuelle skævheder og fejl. Sådan har det dog ikke altid været. Mange voksne fik aldrig tilbuddet om tandretning, da de var børn, og påvirkes i dag af både fysiske og kosmetiske gener. Det er dog aldrig for sent at få foretaget en tandregulering, hvilket vi hos Tandlægerne på Alléen her vil beskrive.

CEREC - Porcelænskrone på ét enkelt besøg.

Pi CEREC AF

Made in Charlottenlund

Hos Tandlægerne på Alléen tilbyder vi vores patienter en unik behandling ved fremstilling af kroner, indlæg og broer.

Vi kan tilbyde at fremstille din porcelænskrone på ét enkelt besøg, ved brug af den top-moderne CEREC-metode. Du slipper for silikoneaftryk og midlertidige alu-hætter. Kronen bliver fremstillet på klinikken, mens du venter og den bliver sat fast med det samme. Så kan du bruge din tid på andet end at gå til tandlæge.

Læs mere

Info

Tandlægerne på Alléen

Jægersborg Allé 45
2920 Charlottenlund

kontakt@tandnu.dk
39 63 98 20

Åbningstider

Mandag - Onsdag
08.00-16.30
Torsdag
08.00-15.00
Fredag
08.00-12.00

Medlem af

Tandlægeforeningen

Find os

Central beliggenhed - Fri parkering - Nemt med offentlig transport
×

Online booking