Jægersborg Allé 45
2920 Charlottenlund

kontakt@tandnu.dk

3963 9820

Centralt i Charlottenlund – Fri parkering
5 min fra Charlottenlund St. – Handikapvenlig klinik

Dårlig ånde

Hver femte borger i Danmark lider i perioder af dårlig ånde. Alle kan have lidt dårlig ånde om morgenen, som regel går det over, når man har børstet tænder og fået morgenmad; men en fortsat ubehagelig ånde kan være invaliderende og påvirke ens omgivelser, familie og kolleger.

Hvad er dårlig ånde?

Den hyppigste årsag til dårlig ånde er bakteriebelægninger i mundhulen. Faktisk kan 90% af alle tilfælde af dårlig ånde forklares hermed. Bakterierne findes bl.a. på tungen og i tandkødslommerne. Lugten opstår, når bakterierne omdanner næring fra føden til svovlforbindelser. Årsagen er altså oftest en utilstrækkelig mundhygiejne og specielt følgerne heraf; tandkødsbetændelse og parodontose. Dybe lommer omkring en visdomstand kan tilsvarende give dårlig ånde – dette ses hyppigt hos unge mennesker. Andre årsager kan være mundtørhed eller brug af proteser, som ikke rengøres ordenligt. I svælget dannes sommetider nogle ildelugtende hvide plamager eller “propper”, som de kaldes. Kronisk betændelse i mandlerne og kronisk svælgkatar, som ses hos rygere, kan også give dårlig ånde. Dårlig ånde kan i sjældnere tilfælde stamme fra infektion i næse, bihuler og luftveje samt lidelser i mave-tarmkanalen. Endvidere kan ånden hos sukkersygepatienter med forhøjet blodsukker have en lettere ubehagelig lugt af acetone (ketonånde). Det siger sig selv, at bestemte drikkevarer, mad og nydelsesmidler som f.eks. cigaretter kan give dårlig ånde; men også visse typer lægemidler, som bruges til behandling af depression og mentale lidelser, samt blodtryksnedsættende og vanddrivende tabletter mv. kan ændre ens åndes lugt.

Hvordan behandles dårlig ånde?

Det er selvfølgelig nødvendigt at identificere årsagen til den dårlige ånde. Mundhygiejnen skal forbedres, og det er en god ide at lade tandplejeren hjælpe med dette. Læs mere om den daglige mundhygiejne. Tyggegummi, pastiller eller lignende kan også være en hjælp. Vigtigt er det dog at bruge sukkerfrie produkter, da man ellers risikerer en øget cariesaktivitet.

CEREC - Porcelænskrone på ét enkelt besøg.

Pi CEREC AF

Made in Charlottenlund

Hos Tandlægerne på Alléen tilbyder vi vores patienter en unik behandling ved fremstilling af kroner, indlæg og broer.

Vi kan tilbyde at fremstille din porcelænskrone på ét enkelt besøg, ved brug af den top-moderne CEREC-metode. Du slipper for silikoneaftryk og midlertidige alu-hætter. Kronen bliver fremstillet på klinikken, mens du venter og den bliver sat fast med det samme. Så kan du bruge din tid på andet end at gå til tandlæge.

Læs mere

Info

Tandlægerne på Alléen

Jægersborg Allé 45
2920 Charlottenlund

kontakt@tandnu.dk
39 63 98 20

Åbningstider

Mandag - Onsdag
08.00-16.30
Torsdag
08.00-15.00
Fredag
08.00-12.00

Medlem af

Tandlægeforeningen

Find os

Central beliggenhed - Fri parkering - Nemt med offentlig transport
×

Online booking