Narkose – Foregård i tæt samarbejde med vores sammenarbejdsparter.
Behandlingsforløbet
Inden behandlingen er der foretaget en grundig undersøgelse og lagt en behandlingsplan, som følges under behandlingen. Der er også på forhånd af anæstesilægen indhentet relevante helbredsmæssige oplysninger, som kan være af betydning for anæstesien. Da det ikke er muligt at kommunikere under behandlingen, kan det være en god ide at medbringe en pårørende, i tilfælde af at behandlingsplanen må ændres undervejs.
Forholdsregler
Fuld narkose er i dag så sikker, at risikoen for alvorlige bivirkninger er meget lille. I løbet af de sidste 10 år er der i Danmark således kun registreret 4 dødsfald, hvor anæstesien har været årsagen – det skal ses i relief til de mange tusind behandlinger, der udføres årligt.
Før behandlingen
Det er vigtigt, at patienten sørger for en pårørende til at følge sig hjem, da der godt kan gå nogen tid efter narkosen, før man er helt sig selv. Det er også en god ide, at patienten i et døgn efter behandlingen holdes under opsyn af en pårørende af hensyn til eventuelle bivirkninger. Normalt skal patienten møde fastende. Der må ikke indtages fast føde i 6 timer inden behandlingen, dog må man drikke vand, saft, kaffe og the (ikke mælkeprodukter) op til 2 timer før behandlingen. Ofte er det en god ide at få en beroligende tablet før behandlingen, ligesom der også gives antibiotika og smertestillende medicin, inden narkosen indledes.
Efter behandlingen
Når tandbehandlingen er færdig, afsluttes narkosen, og patienten vågner i løbet af ganske kort tid. Nogle vil opleve kvalme og opkastning. Hvis disse symptomer ikke forsvinder efter kort tid, kan patienten tilbydes kvalmestillende medicin. Efter visse indgreb, kan der komme smerter, når lokalbedøvelsen forsvinder. I så fald vil der efter behandlingen medgives smertetabletter til de næste dage.