Jægersborg Allé 45
2920 Charlottenlund

kontakt@tandnu.dk

3963 9820

Centralt i Charlottenlund – Fri parkering
5 min fra Charlottenlund St. – Handikapvenlig klinik

Isninger

Mange af os oplever en gang imellem at få isninger i tænderne. Oftest fremkaldes isninger af kolde føde- eller drikkevarer, undertiden af varme. Sukkerholdige madvarer kan ligeledes give isninger. Hos patienter med kraftigt slid af tænderne kan alene det, at tænderne rammer hinanden, udløse isninger.

Hvad skyldes isninger?

En tand er opbygget af flere forskellige lag af hårdtvæv. Over tandkødet er tanden dækket af et hårdt lag emalje. Emaljen består næsten udelukkende af mineral og er uigennemtrængelig for væske, bakterier mv. Under emaljen er den blødere dentin, som indeholder et stort antal mikroskopiske kanaler. Disse kanaler indeholder væske og små “nerveudløbere” (se billedet).

Blottes disse kanaler, ved f.eks. at tandkøddet trækker sig tilbage, eller ved at tandemaljen slides væk, skal der ikke meget til at fremkalde en isning. Kulde eller sukker fra søde mad- og drikkevarer ændrer på væskebalancen i kanalerne, hvorved der opstår et “undertryk”, som sætter en respons i gang i tandnerven: en isning.

Behandling

Årsagen skal findes. Skyldes isningerne blottede tandhalse, som er opstået på grund af for voldsom tandbørstning, skal tandbørstevanen naturligvis ændres. Det kan også være nødvendigt at dække den blottede rodoverflade med en fyldning. Oftest er det dog tilstrækkeligt at pensle rodoverfladen med en ”isolerende” fluorholdig væske, som mindsker isningerne. Der findes mange forskellige typer tandpasta, som hævdes at kunne mindske isninger. Nogle er mere effektive end andre.

CEREC - Porcelænskrone på ét enkelt besøg.

Pi CEREC AF

Made in Charlottenlund

Hos Tandlægerne på Alléen tilbyder vi vores patienter en unik behandling ved fremstilling af kroner, indlæg og broer.

Vi kan tilbyde at fremstille din porcelænskrone på ét enkelt besøg, ved brug af den top-moderne CEREC-metode. Du slipper for silikoneaftryk og midlertidige alu-hætter. Kronen bliver fremstillet på klinikken, mens du venter og den bliver sat fast med det samme. Så kan du bruge din tid på andet end at gå til tandlæge.

Læs mere

Info

Tandlægerne på Alléen

Jægersborg Allé 45
2920 Charlottenlund

kontakt@tandnu.dk
39 63 98 20

Åbningstider

Mandag - Onsdag
08.00-16.30
Torsdag
08.00-15.00
Fredag
08.00-12.00

Medlem af

Tandlægeforeningen

Find os

Central beliggenhed - Fri parkering - Nemt med offentlig transport
×

Online booking